Відкриття виставки косівських майстрів

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

16 квітня 2024 року у Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» відбулося відкриття виставки робіт викладачів і студентів Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ.

Відкрила захід наукова співробітниця науково-освітнього відділу Оксана Харук. Заступниця генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з питань культурної спадщини Ірина Чернега подякувала гостям за прекрасні роботи, створені з любов'ю – тепер їх можуть побачити галичани, які відвідають виставку. Вироби косівських майстрів нікого не залишать байдужим.

Керівники інституту, фахового коледжу, творчих майстерень розповіли про унікальні ремесла, які відтворюють викладачі, учні та студенти, запросили галицьких школярів, які були присутні на відкритті виставки, вступати в Косівську мистецьку школу, що зберігає та розвиває народні традиції.

Представлені на виставці ікони, картини, гобелени, вишивки, вироби з дерева і шкіри – це лише невелика частина доробку косівських майстрів. Мистецтво гуцульських умільців високо цінується і відоме у світі. Випускники Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ започатковують власні майстерні і бренди, популяризуючи наше мистецтво і ремесла.

Генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Олійник запросив гостей із Косова долучатися до ремісничих фестивалів, які відбуваються в Галичі, подарував фотоальбоми про наше місто.

за матеріалами — Національний заповідник «Давній Галич»