У день Святого Миколая Чудотворця

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

19 грудня 2022 року, в Косівському інституті прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв відбулося відкриття виставки творчих робіт викладачів кафедри образотворчого мистецтва та академічних дисциплін КІПДМ ЛНАМ «Зимова феєрія».

В експозиції представлено живописні твори (пейзаж, сюжетно-тематичні композиції), іконопис, малярство на склі та абстрактні композиції, виконані в різних техніках.

Сім науково-педагогічних працівників кафедри представили нові авторські творчі роботи. Адже бути викладачем мистецького навчального закладу – це не тільки підготовка лекційних занять чи проведення практичних занять зі студентами в аудиторії, це й поглиблення знань, активна творча та наукова діяльність, удосконалення власної творчої манери виконання.

На виставці експонуються творчі роботи заслужених художників України, доцентів Анатолія Калитка та Василя Дутки, кандидата  мистецтвознавства, доцента Віктора Білого, членів Національної спілки художників України, старших викладачів Василя Перегінця та Дмитра Приймака, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, старшого викладача Романа Юсипчука, випускниці аспірантури,  викладачки Наталії Молинь.

Завітайте на виставку «Зимова фєрія», щоб  побачити живописні зимові краєвиди в панорамних полотнах, пейзажах з архітектурними мотивами, відчути радість наближення Різдва та помилуватися етнографічним колоритом Гуцульщини.

Виставка приурочена відзначенню 140-річного ювілею Косівської мистецької школи.