Косівська мистецька школа відзначає своє 140-річчя

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

     Vystavka 6 12 2021 42

      Косівська мистецька школа відзначає своє 140-річчя у важкий період для Батьківщини. Тому заходи, приурочені ювілею, відбуваються не лише у формі звіту про діяльність школи, а й демонструючи світові культурні надбання України через творчість студентів інституту та фахового коледжу.

 Transformation of the World Order 17 19 06 2022 1

     Упродовж    червня —  вересня 2022 року делегації навчального закладу брали участь у міжнародних фестивалях в Австрії,  Румунії, Італії, Польщі та Іспанії. XVIII Міжнародний фестиваль української культури, що відбувся 17-20 вересня 2022 року в Барселоні, – це визначна подія, де наша національна культура та мистецтво зазвучали новими акордами, які засвідчили високий професійний рівень не лише народних майстрів та дизайнерів, але й уперше була представлена мистецька освіта школи нашого закладу під керівництвом Галини Юрчишин, директорки Косівського державного інституту декоративного мистецтва.

Pietalonul Unirii 25 06 2022 45

 

       Показ моделей кафедри дизайну одягу та майстерні художнього текстилю традиційно був високо оцінений українцями та іспанцями міст Малґрат-да-Мар та Барселони, що її підготувала Юлія Конопелько, майстер-класи із вибійки Наталії Гаврилків та  художньої обробки шкіри викладачки Косівського фахового коледжу Людмили Боєчко.

Ucraina Più Milano APS 027

 

    Відбувалася урочиста хода учасників нашої делегації вулицями Барселони. Жовто-блакитний стяг майорів як символ незаперечної перемоги українського народу над російськими окупантами під оплески та привітні вигуки іспанців. У рамках фестивалю відбулася презентація кращих дипломних та курсових робіт.

VIII Festival de Cultura y Arte Ucraniana 7